Teknologji Shkencë

Ky mal diellor kolosal mund të fuqizojë pothuajse çdo vend në Tokë

Projektimet e së ardhmes po përqendrohen gjithnjë e më shumë në ndikimin mjedisor, ndërsa efektet e ndryshimeve klimatike fillojnë të arrijnë nivele historike botërore.

Kjo do të thotë që jo vetëm inxhinierët, por arkitektët dhe artistët po eksplorojnë mënyra të reja dhe të paprecedentë për të ri imagjinuar punën e tyre për të minimizuar ndërhyrjen në mjedisin natyror.

Burning Man është një ngjarje e njohur vjetore që sjell shumë njerëz sipërmarrës në praninë e artistëve, gjë që e bën zhvillimin e asambleve “Solar Mountain” për të fuqizuar potencialisht fermën prej 3,800 hektarësh të Burning Man me 318,645 kWh energji në vit.

Mali Diellor përbëhet nga 182 panele diellore me fuqi 300 Ë (1.2 kWh në ditë).

Duke kombinuar katër “njësi” të strukturës masive, ne do të kishim 728 panele diellore me një prodhim ditor energjie prej afërsisht 873 kWh – 318,645 kWh në vit.

Më e rëndësishmja, dizajni modular i Malit Diellor do të thotë se teknologjia e zhvilluar në ndërtimin e tij mund t’u ofrojë komuniteteve anembanë botës alternativa të reja dhe miqësore me mjedisin ndaj formave më pak të qëndrueshme të energjisë, raporton interestingengineering.

/Shqip.com