Art Jetese

Ku nuk duhet t’i kurseni paratë edhe atëherë kur keni telashe me financa?

Shumë strategji të suksesshme të kursimit bazohen në aftësinë e refuzimit për të blerë diçka të panevojshme, për të bërë një investim të mirë apo për të arritur qëllimin që i kemi vendosur vetes.

Megjithatë, ka disa gjëra për të cilat nuk duhet të kurseheni, sepse suksesi i jetës dhe i shëndetit varet direkt prej tyre.

Bright Side ka përgatitur një listë me blerje të rëndësishme që duhet t’i bëni edhe nëse po përpiqeni të kurseni para.

Këto gjëra janë kaq të thjeshta sa që shpesh nuk u kushtoni vëmendje.

Këpucët

“Unë nuk jam mjaft i pasur për të blerë gjëra të lira”, tha Baron Rothschild.

Është më mirë të kesh një palë këpucë të shtrenjta se dy palë këpucë të lira që bëhen me materiale të lira dhe të shkatërrojnë plotësisht këmbët tuaja një ose dy javë pasi i blini.

Këmbët janë vazhdimisht nën presion në këpucë të pakëndshme dhe të ngushta të cilat çojnë në lodhje, qarkullim të keq të gjakut, probleme të përbashkëta, probleme të venave dhe probleme në sjellje.

Dhe paratë që do të shpenzoni për trajtim do të jenë shumë më tepër se çmimi i një palë këpucë të mirë

/Shqip.com