Lajme

Kosovarët mund të udhëtojnë për në Austri pa u karantinuar

Vjena, kryeqyteti i Austrisë

Qytetarët e Kosovës mund të udhëtojnë lirshëm për në Austri.

Kjo pasi shteti i Austrisë e vendosi Kosovën në “listën e gjelbër”, në kuadër të masave kundër COVID-19.

Lajmi është konfirmuar nga ministri jashtëm austriak, Alexander Schallenberg,

Kështu, udhëtarët që vijnë nga vendet në listën “e gjelbër” mund të hyjnë në Austri pa karantinë, nëse kanë një certifikatë vaksinimi, me vaksina të njohura nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë Sinofarm kinez dhe Sinovac.

Para Kosovës në “listën e gjelbër” Shqipëria, Maqedoni e Veriut dhe Serbia. /Shqip.com