Lajme

Këto janë 14 partitë politike që nuk marrin pjesë në zgjedhjet në veri

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka mbajtur mbledhjen e radhës.

Në këtë mbledhje janë bërë të ditura edhe emrat e partive të cilat pritet të marrin pjesë në zgjedhjet e 18 dhjetorit në veri të vendit.

Më herët KQZ-ja e kishte shtyrë afatin e aplikimit për partitë politike për të dorëzuar emrat e kandidatëve deri me 25 nëntor.

 Por siç duket ky afat nuk do të vlejë edhe për Listën Serbe dhe 13 partitë tjera të cilat kanë vendosur që në këto zgjedhje të mos garojnë.

Këto janë 14 partitë që nuk marrin pjesë në zgjedhjet në Veri:• Lista Serbe• Demokratska Stanka Vatan

• Fjala • Social Demokratska Unija • Kosovaki Nevi Romani Partija• Partia Rome e Bashkuar e Kosovës

• Demokratska Stranka Bosnjaka • Iniciativa Balli • Partia Demokratike e Unitetit • Forca e Diasporës

• Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës • Kosova Demokratik Türk Partisi • Lëvizja për Bashkeveprim

• Partia e Drejtësisë

Zgjedhjet në veri të vendit pritet të mbahen në Mitrovicë të Veriut, Leposaviç, Zubin Potok dhe Leposaviç.

/Shqip.com