Teknologji

Japonia arrij rekord të ri të shpejtësisë së internetit

Instituti japonez i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit ka arritur të arrijë një rekord të ri në shpejtësinë e transmetimit të të dhënave përmes internetit.

402 terabit për sekondë është një rekord i ri botëror për shpejtësinë e transferimit të të dhënave përmes internetit.

Kjo u arrit përmes një eksperimenti në Japoni, ku Instituti Kombëtar i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit atje arriti të transmetonte sinjalin përmes 50 kilometrave kabllo optike dhe gjashtë amplifikatorë të veçantë të sinjalit.

E gjithë kjo u arrit në teknologjinë ekzistuese të përdorur tashmë nga ISP-të, por përfitimi i këtij regjistrimi është vetëm teorik.

Për momentin mund të ëndërrojmë vetëm se me atë 402 Tbit/s mund të shkarkojmë lojërat më të rënda (100+ GB) në më pak se një sekondë.

Ta themi thjesht, hardueri i disponueshëm në treg aktualisht nuk mund as t’i afrohet atyre shpejtësive dhe do të kufizohet nga përshtatësi i rrjetit të motherboard-it, shpejtësia e RAM-it dhe në fund të fundit shpejtësia e shkrimit të diskut.

Përkthyer, shpejtësia me të cilën ne mund të shkarkonim “Baldur’s Gate 3” ose “Red Dead Redemption 2” në më pak se një sekondë është arritur, por aktualisht nuk ka asnjë disk që mund të strehojë një sasi kaq të madhe të dhënash në një periudhë kaq të shkurtër. të kohës por ndoshta në të ardhmen.

Kjo u arrit përmes një eksperimenti në Japoni, ku Instituti Kombëtar i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit atje arriti të transmetonte sinjalin përmes 50 kilometrave kabllo optike dhe gjashtë amplifikatorë të veçantë të sinjalit.

E gjithë kjo u arrit në teknologjinë ekzistuese të përdorur tashmë nga ISP-të, por përfitimi i këtij regjistrimi është vetëm teorik.

Për momentin mund të ëndërrojmë vetëm se me atë 402 Tbit/s mund të shkarkojmë lojërat më të rënda (100+ GB) në më pak se një sekondë.

Ta themi thjesht, hardueri i disponueshëm në treg aktualisht nuk mund as t’i afrohet atyre shpejtësive dhe do të kufizohet nga përshtatësi i rrjetit të motherboard-it, shpejtësia e RAM-it dhe në fund të fundit shpejtësia e shkrimit të diskut.

Përkthyer, shpejtësia me të cilën ne mund të shkarkonim “Baldur’s Gate 3” ose “Red Dead Redemption 2” në më pak se një sekondë është arritur, por aktualisht nuk ka asnjë disk që mund të strehojë një sasi kaq të madhe të dhënash në një periudhë kaq të shkurtër. të kohës por ndoshta në të ardhmen.

/Shqip.com