Teknologji

Instagrami s’do ju lejoj që t’i tejkaloni reklamat

Instagram aktualisht shfaq reklama të kapërcueshme që shfaqen në kronologjinë kryesore ose midis veprimeve dhe rrotullave.

Por rrjeti social tani po teston edhe reklamat që përdoruesit nuk do të kenë mundësinë t’i anashkalojnë.

Reklamat e reja po vijnë në të ashtuquajturat. “pushimi i reklamave”, i cili nuk i lë hapësirë ​​përdoruesve për ta kapërcyer atë.

Në vend të aftësisë për të kapërcyer, shfaqet një kufi, i cili duhet të arrijë 0, përpara se të mund të vazhdoni të përdorni rrjetin social.

“Ndonjëherë do t’ju duhet të shikoni një reklamë përpara se të vazhdoni të shfletoni”, thuhet në një njoftim në rrjetin social nëse klikoni butonin për më shumë informacion.

Instagrami e konfirmoi këtë lajm për BBC-në, duke vënë në dukje se janë duke testuar metoda të reja që do të sjellin vlerë të shtuar për reklamuesit dhe njoftoi se do të shpallin ndryshimet përpara se të bëhen të detyrueshme për të gjithë përdoruesit.

Mbetet për t’u parë nëse një testim i tillë do të kënaqë reklamuesit, por është pothuajse e sigurt që përdoruesit janë kritikë ndaj ndryshimeve të tilla.

Një përdorues i Threads e quajti këtë veprim “të çmendur”, duke shtuar se ishte një veprim agresiv për të rritur fitimet e Metës.

Të tjerë shkojnë më tej duke bërë thirrje për bojkot të platformës.

Meta nuk është kompania e parë që “i bën” njerëzit të shikojnë reklama.

Aktualisht në YouTube, përdoruesit marrin 15 deri në 30 sekonda reklama që nuk mund të kapërcehen përpara, gjatë ose në fund të videos që përdoruesit po shikojnë.

Politika të tilla të mediave sociale kanë inkurajuar shumë përdorues të përdorin bllokues reklamash, ndërsa Google po bën një luftë aktive kundër mjeteve të tilla.

/Shqip.com