Art Jetese

Ilaqet kundër depresionit mund të rrisin mërzinë

Ilustrim

Sipas shkencëtarëve, ilaçet kundër depresionit mund t’i bëjnë pacientët të ndihen të mërzitur emocionalisht.

Një klasë e antidepresantëve, synojnë serotoninën, kimikatin ‘të ndjeheni mirë’ që mbart mesazhe midis qelizave nervore në tru.

Një efekt anësor i tyre “duke mprehtë”, ku pacientët thonë se nuk mund të kenë nivelin e kënaqësisë, ashtu si e kishin normalisht.

Profesoresha Barbara Sahakian, e Universitetit të Kembrixhit , është një autore e vjetër në studimin e efekteve anësore të antidepresantëve.

“Ata largojnë një pjesë të dhimbjes emocionale që ndjejnë njerëzit që përjetojnë depresion, por, për fat të keq, duket se ata gjithashtu heqin një pjesë të kënaqësisë”.

Midis 40 dhe 60 për qind e pacientëve që marrin këto ilaçe mendohet se përjetojnë tronditje.

/Shqip.com