Lajme

GJKKO-Ilir Beqajt: Paguaj tarifën 9 mln lekë që të njihesh me aktet e dosjes hetimore

Ilir Beqajt i është kërkuar nga GJKKO të paguajë 9 mln lekë të reja që t’i vihen në dispozicion fashikujt hetimorë të dosjes në ngarkim të tij.

Avokati i ish-ministrit Ilir Beqaj në një dalje për mediat tregoi se të gjithë personat e përfshirë në hetimet për çështjen e sterilizimin kanë refuzuar që të paguajnë tarifën e sipër cituar, për t’u njohur me aktet e dosjes.

“10 milionë vetëm për t’u informuar se ku qëndron akuza. Ne dhe të gjithë të akuzuarit e tjerë refuzuan që të paguajnë këtë faturë.

Na u dha 24 orë kohë për të shqyrtuar 700 fashikuj të dosjes. Deri tani jemi në fashikullin numër dy.

Pasi lexuam vendimin për komunikimin e akuzës kërkuam kopjen e akteve sic na e njeh të drejtën ligji. 10 mln lekë vetëm për materiale në PDF.

Është qesharake t’i kërkosh një pensionisti si Petro Mersini të paguajë aq para. Rapaj dhe Rjepaj janë në burg dhe atje as nuk lejohet laptopi.

Ironia është që me të njëjtin prokuror, me të njëjtin gjyqtar, çështje të tjera nuk kanë paguar. Do të qëndrojmë deri sa të na lejojnë SPAK. Dola për të pirë një kafe dhe do kthehem brenda”, ka deklaruar për gazetarët avokati i Beqajt.

/Shqip.com