Lajme

Gjermania përgatit tankun e ri për Ukrainën

Gjermania përgatit tankun e ri për Ukrainën
Gjermania përgatit tankun e ri për Ukrainën

Ukraina do të marrë një tank të ri të mbrojtjes ajrore “Frankenstein”, i projektuar për të rrëzuar dronët dhe raketat ruse duke bashkuar aftësitë e provuara të një shasie tankesh të epokës së Luftës së Ftohtë me një sistem të avancuar anti-ajror.

Kompania gjermane e mbrojtjes Rheinmetall njoftoi dizajnin e ri këtë javë. Kompania planifikon të montojë një Skyranger, të pajisur me një top automatik të fuqishëm 35 mm, në një shasi Leopard 1.

“Shumë tanke Leopard 1 janë ende në dispozicion”, tha Bjorn Bernhard, kreu i sistemeve tokësore në Rheinmetall, duke sugjeruar se mund të ketë më shumë tanke “Frankenstein” në punë.

Megjithëse Leopard 1 i kohës së Luftës së Ftohtë nuk përdoret më nga Gjermania, një numër i konsiderueshëm mbetet në ruajtje. Ushtria e Ukrainës ka marrë tashmë gati 100 Leopardë dhe vazhdon të kërkojë mbështetje shtesë për t’u mbrojtur kundër Rusisë dhe sulmeve të saj me dron, që kanë shënjestruar infrastrukturën kritike në muajt e fundit.

/Shqip.com