Art Jetese

Gjërat që ju duhen patjetër gjatë këtij dimri

Asgjë nuk është më e rëndësishme se shëndeti dhe ndjenja e rehatisë gjatw dimrit.

Njerëzit që disiplinojnë veten dhe kujdesen për veten ndihen të lumtur edhe kur ka një dimër të zymtë jashtë dritares.

Për të përballuar çdo tepricë të motit, ia vlen të mos kurseni në ato gjëra që mbrojnë shëndetin.

Triko

Fijet e leshit formojnë xhepa të vegjël ajri që ruajnë nxehtësinë e trupit, edhe nëse ka një temperaturë nën zero përreth. Përveç kësaj, gjërat e leshta janë të qëndrueshme. Ato do të zgjasin shumë më gjatë se rrobat e bëra prej pambuku. Dhe leshi thith në mënyrë të përkryer lagështinë dhe e kalon atë përmes vetvetes. Pra, nëse djersitni, djersa thjesht do të avullojë.

Shall i ngrohtë

Një shall i mirë duhet të jetë mjaft i gjerë për të mbështjellë me kujdes qafën dhe gjoksin, dhe i dendur për të parandaluar që ngrica të “kafshojë”. Këto cilësi i zotërojnë shallet prej leshi apo lesh kashmiri. Zakonisht lesh kashmiri është më i shtrenjtë, por është më i butë, më i hollë dhe më i këndshëm në prekje.

Lagështues

Në sezonin e ftohtë, ngrohja e shtëpisë funksionon me kapacitet të plotë. Sigurisht që ngrohet nëpër shtëpi, por në të njëjtën kohë është shumë e thatë. Dhe kjo, nga ana tjetër, ndikon negativisht në shëndetin, sepse lagështia avullohet jo vetëm nga objektet përreth, por edhe nga lëkura jonë.

Lagështuesit janë krijuar për të zgjidhur këtë problem. Avulli lëshohet në atmosferë dhe përhapet nëpër dhomë. Ajri i lagësht parandalon aktivitetin e mikrobeve dhe përhapjen e shumë sëmundjeve. Përveç kësaj, lëkura ndalon tharjen dhe qërimin.

Këpucë të papërshkueshme nga uji

Dimri sjell me vete jo vetëm të ftohtë, por edhe borë, e ndjekur nga llucë e padashur. Në kushte të tilla, këmbët rrezikojnë të lagen. Prandaj, zgjedhja e këpucëve të dimrit duhet të trajtohet veçanërisht me kujdes. Në fund të fundit, çizmet e lira ka të ngjarë t’ju mbrojnë keq nga të ftohtit dhe nga uji.

Krem hidratues

Ne kemi shkruar tashmë se shtëpitë tona po thahen shumë për shkak të ngrohjes. Përveç ajrit ia vlen të kujdeseni edhe për lëkurën. Këtu është e rëndësishme të zgjidhni një hidratues të mirë për të mbrojtur lëkurën nga tharja, për të ruajtur lagështinë natyrale dhe për ta bërë atë më të lëmuar.

/Shqip.com