Lajme

FOTO / “Vampirët” e Ukrainës tmerrojnë forcat e Moskës

Ushtarët ukrainas lëshojnë një mjet ajror pa pilot (UAV) në afërsi të Zaporizhjas në kërkim të pozicioneve ruse, më 2 shkurt.
Ushtarët ukrainas lëshojnë një mjet ajror pa pilot (UAV) në afërsi të Zaporizhjas në kërkim të pozicioneve ruse, më 2 shkurt.

Të përshtatshëm për operacione nate, dronët sulmues “Vampire” të Ukrainës, të quajtur Baba Yaga nga trupat ruse, ngjallin imazhin e një shtrigeje të pakapshme nga folklori sllav për shkak të aftësive të tmerrshme dhe të vështira për t’u zbuluar. /REL

Ushtarët ukrainas të Brigadës 92 të Akilit zbrasin një dron luftarak Vampire pranë qytetit të vijës së parë të frontit në Bahmut më 1 shkurt.

Gati dy vjet pas pushtimit në shkallë të plotë të Ukrainës nga Rusia, fusha e betejës përgjatë frontit prej gati 1200 kilometrash është ngrirë kryesisht, me të dyja palët që përdorin artileri të kushtueshme precize në distanca të gjata, raketa lundruese të lëshuara nga ajri dhe dronë relativisht të lirë.

Një ushtar ukrainas duke vendosur predha në dronët që do të përdoren për të kërkuar dhe shkatërruar objektivat ruse.
Të lirë dhe të lehtë për t’u modifikuar, dronët kanë dëshmuar se janë efektivë për të shkatërruar pajisjet e shtrenjta ruse nga pozicione të largëta.
Një ushtar ukrainas duke bashkuar një predhë me një dron.
Ushtarët që operojnë me dronë duke kërkuar pozicionet ruse pranë Bahmutit.
Nën errësirën e natës, një ushtar ukrainas përgatitet të lëshojë një dron Vampire.
Dronët e prodhimit ukrainas nuk përdoren për të zbuluar dhe sulmuar pozicionet ruse vetëm përgjatë frontit, por edhe për objektiva brenda Rusisë.

/Shqip.com