Lajme

Forca Rezervë Operacionale të NATO-s vendosen në Kosovë (Foto)

Sot, batalioni Italian nga Forca Rezervë Operacionale e NATO-s është vendosur në Kosovë. Ky angazhim vjen si pjesë e misionit paqeruajtës të udhëhequr nga NATO – KFOR.

Më 5 dhjetor 2023, batalioni italian nga Forca Rezervë Operacionale e NATO-s është vendosur në Kosovë, si pjesë e misionit paqeruajtës të udhëhequr nga NATO KFOR. KFOR-i vazhdon të përmbushë mandatin e tij të OKB-së për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet në Kosovë”, thuhet në njoftim.

Kujtojmë se disa shtete kanë rritur prezencën e tyre të ushtarëve në Kosovë për shkak të zhvillimeve në Veri, e sidomos pas sulmit në Banjskë ku u vra polici Afrim Bunjaku.

/Shqip.com