Kulturë Kino

Filmi “Doctor Strange 2”, kapërcen edhe shifrën prej 800 milionë dollarësh

Filmi “Doctor Strange 2” ka kapërcyer shifrën prej 800 milionë dollarësh në arkat globale në një arritje të dukshme.

Tenpole Marvel dhe Disney përfunduan të dielën me 803.2 milionë dollarë në shitjet e biletave në mbarë botën për t’u renditur si filmi numër 2 i Hollivudit të epokës së pandemisë pas Spider-Man: No Way Home (1.89 miliardë dollarë) dhe The Batman (768.5 milionë dollarë).

I vetmi film tjetër që ka kaluar 700 milionë dollarë globalisht gjatë epokës së COVID ka qenë F9: The Fast Saga, megjithëse ai film u publikua më herët në pandemi se të tjerët.

Doctor Strange 2 ka fituar 342.1 milionë dollarë brenda vendit dhe 461.1 milionë dollarë jashtë shtetit deri më sot. Filmi nuk ka marrë ende një datë të publikimit në Kinë, ndërsa Disney aktualisht nuk po publikon asnjë nga filmat e tij në Rusi.

Në rolin kryesor të Benedict Cumberbatch, Doctor Strange në Multiverse of Madness nuk kishte asnjë problem të qëndronte në krye të klasifikimit botëror të biletave gjatë kuadrit të 20-22 majit me një grumbullim të fundjavës së tretë prej 31.6 milionë dollarë brenda vendit.

Doktor Strange 1 arriti në 677 milionë dollarë globalisht.