Sport Ndërkombëtar

FIFA shtynë edhe për një sezon rregullin e kontratës për klubet ukrainase

Vendimet e fundit nga FIFA

Organizata botërore e futbollit, FIFA, ka vendosur të vazhdojë ndihmën për të mbrojtur lojtarët e huaj të prekur nga konflikti në Ukrainë, duke i lejuar ata të pezullojnë kontratat e tyre deri në qershor 2023.

Në fillim të këtij muaji, Andriy Pavelko, president i federatës së futbollit të Ukrainës, zbuloi detaje të diskutimeve me krerët e FIFA-s dhe UEFA-s për rifillimin e ndeshjeve të meshkujve dhe femrave në vend në mënyrë të sigurt në gusht, shkruan “Reuters”.

Lojtarët e huaj që kanë kontratë me klubet ukrainase janë larguar kryesisht që kur Rusia pushtoi vendin në shkurt, me atë që mbetet e pasigurt nëse ata do të kthehen, nëse liga fillon përsëri pas dy muajsh.

Si rezultat, FIFA tani do t’i lejojë lojtarët dhe trajnerët të marrin vendimin për të vonuar kthimin e tyre dhe kontratat e tyre do të mbeten në fuqi.

Zbutja e rregullave është gjithashtu një përpjekje për të ndëshkuar më tej Rusinë.

“Nëse klubet e lidhura me Shoqatën e Futbollit të Ukrainës (UAF) ose Unionin e Futbollit të Rusisë (FUR) nuk arrijnë një marrëveshje të ndërsjellë me lojtarët dhe trajnerët e tyre përkatës të huaj përpara ose më 30 qershor 2022, dhe nëse nuk është rënë dakord ndryshe me shkrim, këta lojtarë dhe trajnerët do të kenë të drejtë të pezullojnë kontratat e punës me klubet e tyre deri më 30 qershor 2023”, thuhet në një deklaratë të FIFA-s.

Burime pranë diskutimeve i thanë Reuters se lojtarët që nuk janë të kombësisë ukrainase dhe të kontraktuar me klube ukrainase që pezullojnë kontratën e tyre përpara ose më 30 qershor 2022 do të konsiderohen “pa kontratë”./Shqip.com