Rozë

Dua Lipa kritikon ministren britanike: Je mendjengushtë

Këngëtarja shqiptare Dua Lipa ka kritikuar ministren Suella Braverman sa i takon kryqëzimit të saj për emigrantët shqiptarë.

Këngëtarja e lindur në Londër e prindërve shqiptarë nga Kosova thotë se mënyra se si është diskutuar për shqiptarët i ka dhëmbur.

Këngëtarja Dua Lipa ka kritikuar mënyrën se si ministrat i kanë diskutuar emigrantët si “sipërfaqësor dhe mendjengushtë”.

Ylli i popit, e lindur në Londër nga prindër shqiptarë kosovarë, tha se mënyra se si qeveria ka diskutuar për shqiptarët e ka shkaktuar atë “të lënduar” pasi ajo bëri thirrje për “më shumë empati”.

 “Sigurisht që më dhëmbi. Të gjitha ato fjalë të hedhura rreth emigrantëve? Gjithmonë kam ndjerë se Londra ishte një bashkim kulturash. Është pjesë përbërëse e qytetit.

 Kështu që kur dëgjon qeverinë që flet për shqiptarët, për shembull, të dhemb. Është sipërfaqësore dhe mendjengushtë. Por, kjo është mënyra sesi mendojnë shumë njerëz.

“Pavarësisht se si ne përpiqemi të ndryshojmë retorikën, gjithmonë do të ketë nga ata që mendojnë, ‘Emigrantët po vijnë në vend dhe po zënë punën. Megjithatë, emigrantët që kanë ardhur këtu e kanë fituar paranë e tyre duke punuar jashtëzakonisht shumë. Duhet të ketë më shumë ndjeshmëri, sepse njerëzit nuk largohen nga vendi i tyre nëse nuk duhet të largohen nga nevoja, nga frika për familjen e tyre”, tha ajo.

Sekretarja e Brendshme, Suella Braverman , veçoi “kriminelët shqiptarë” dhe pretendoi se kishte një “pushtim” të Anglisë nga emigrantët shqiptarë. Fjalori i saj i përdorur është kritikuar ashpër edhe nga kryeministri Rama.

Prindërit e Lipës u larguan nga Kosova rreth vitit 1992, pasi filluan të dalin në sipërfaqe tensionet që çuan në luftën që filloi gjashtë vjet më vonë.

/Shqip.com