Art Jetese

Çokollata e zezë e mbron zemrën tuaj

Schwarze Schokolade

Çokollata e zezë është e pasur ushqyes që mund të ndikojnë pozitivisht në shëndetin tuaj.

E bërë nga fara e bimës së kakaos, ajo është një nga burimet më të mira të antioksidantëve në planet.

Studimet tregojnë se çokollata e zezë (jo me sheqer) mund të përmirësojë shëndetin tuaj dhe të ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Ky artikull sjell shtatë përfitimet shëndetësore të çokollatës së zezë ose kakaos që mbështeten nga shkenca:

Përmban shumë ushqyes

Një burim shumë i pasur i antioksidantëve

Mund të përmirësojë qarkullimin dhe presionin e ulët të gjakut

Mund të zvogëlojë rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Mbron lëkurën e fytyrës nga dielli

Mund të përmirësojë funksionin e trurit

Ka prova të konsiderueshme se kakao mund të ofrojë përfitime të shumta shëndetësore, duke qenë veçanërisht mbrojtëse ndaj sëmundjeve të zemrës.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë që duhet të dilni jashtë dhe të konsumoni shumë çokollata çdo ditë.

Ajo është e ngarkuar me kalori dhe tërheqëse për t’u ngrënë.

/Shqip.com