Kulturë

Celine Dion në gjendje të rëndë shëndetësore

Motra e Celine Dion, Claudette, ka ndarë një tjetër përditësim të hidhur, ndërsa këngëtarja vazhdon të luftojë me sëmundjen e rrallë neurologjike, të quajtur “Sindroma e Personit të Ngurtë”.

Këngëtarja 55-vjeçare ka qenë nën mbikëqyrje në rezidencën e saj në Las Vegas, me tre djemtë e saj René-Charles, Eddy dhe Nelson.

Motra e Celine ka zbuluar se artistja nuk ka gjetur ende asnjë ilaç që funksionon për të, por po përpiqet të përmirësohet me ndihmën e motrës së tyre Linda, e cila është zhvendosur për të ndihmuar në kujdesin për të.

Claudette tha për “Le Journal de Montreal”: “Kur e telefonoj dhe ajo është e zënë, flas me motrën time Linda që jeton me të dhe më thotë se po punon shumë. Ajo po dëgjon studiuesit më të mirë në fushën e kësaj sëmundjeje të rrallë po aq sa të mundshme. Unë sinqerisht mendoj se ajo ka nevojë më së shumti për të pushuar. Ajo gjithmonë shkon përtej fuqive të saj, gjithmonë përpiqet të jetë më e mira dhe në krye të punës. Në një moment, zemra dhe trupi përpiqen t’ju thonë diçka. Është e rëndësishme të dëgjoni atë”.

Claudette vazhdoi duke thënë se Celine po punon jashtëzakonisht shumë për të ruajtur shëndetin e saj fizik dhe për t’iu rikthyer performancave në të ardhmen.

Duke folur për rehabilitimin e saj, ajo tha: “Ne i besojmë asaj. Është e lindur për të, ajo është e disiplinuar në çdo fushë të jetës së saj… Nuk mund të gjejmë asnjë ilaç, por është e rëndësishme të mos i humbim shpresat.”

Celine është më e vogla nga 14 vëllezërit dhe motrat: Linda, Denise, Clément, Claudette, Liette, Michel, Louise, Jacques, Daniel, Ghislaine, Linda, Manon dhe binjakët Paul dhe Pauline.

Simptomat e sindromës së “Personit të Ngurtë” përfshijnë ngurtësinë e muskujve në trung dhe krahë, shpesh të shkaktuar nga prekja dhe shqetësimi emocional. Gjendja e Celine karakterizohet nga spazma muskulore, dhe rëniet e shpeshta mund të jenë gjithashtu një problem për shkak të mungesës së koordinimit.

Njerëzit që vuajnë nga kjo sindromë shpesh nuk janë në gjendje të ecin ose të lëvizin, dhe është dy herë më e zakonshme tek gratë sesa tek burrat.

/Shqip.com