Art Jetese

Blerjet për Krishtlindje janë të mira për shëndetin tuaj

Është koha e fundvitit kur të gjithë fillojmë të mendojmë për blerjet e dhuratave për Krishtlindje. Secili në mënyrën e vet i sheh gjerat, qoftë në organizmin apo zbukurimin e shtëpive në prag të Krishtlindjeve.

Mund të duket si një detyrë stresuese, ka thënë një ekspert, duke shtuar se në fakt mund të jetë e mirë për shëndetin tuaj, raporton The Sun.

Duke folur për The Sun, psikologia, Kate Nightingale tha se me ardhjen e të Premtes së Zezë, shumë britanikë po kërkojnë të bëjnë një pazar në kohë për sezonin festiv.

Tutje, ajo ka thënë: “E ashtuquajtura ‘terapia me pakicë’ është bërë një klishe moderne dhe megjithatë ajo mbështetet nga prova shkencore që tregojnë se marrja e një pazari mund të kontribuojë në mirëqenien tuaj”.

Kjo është për shkak se mund të ndezë emocione pozitive në afat të shkurtër dhe të zvogëlojë stresin në periudha të pasigurta, tha ajo.

/Shqip.com