Teknologji

Asteroidi sa dy fusha futbolli do të kalojë pranë Tokës sot

Një asteroid më i gjerë se dy fusha futbolli do të kalojë pranë Tokës në orët e para të së enjtes.

Disa ditë më parë, astronomët e NASA-s zbuluan një asteroid të njohur si 2022 OE2 më 26 korrik

Stout Space Rock vlerësohet të jetë 170 deri në 380 metra i gjatë, që është pothuajse dyfishi i gjerësisë së një fushe futboll.

Astronomët konfirmuan gjithashtu se 2022 OE2 është një asteroid i klasit Apollo, që do të thotë se rrotullohet rreth Diellit dhe kalon rrugën orbitale të Tokës.

Asteroidi 2022 OE2 pritet të kalojë pranë Tokës në një distancë prej rreth 5.1 milion kilometra, që është 13 herë më e madhe se distanca mesatare midis Tokës dhe Hënës.

Astronomët njohin rreth 15,000 asteroidë të tillë. Ndikimi i një asteroidi të kësaj madhësie lëshon më shumë energji se 1000 bomba bërthamore.