Sport Ndërkombëtar

Arsyetim i thjeshtë për viktimat në Katar

Shefi ekzekutiv i Kupës së Botës në Katar, Nasser Al Khater, iu përgjigj një pyetjeje në lidhje me një viktimë të fundit të punëtorëve, duke u thënë gazetarëve se “vdekja është një pjesë e natyrshme e jetës”, si dhe duke thënë se gazetarët nuk duhet të “angazhohen” për këtë temë.

Athletic zbuloi të mërkurën se një burrë vdiq gjatë kryerjes së riparimeve në resortin e përdorur si bazë stërvitore e FIFA-s për skuadrën e Arabisë Saudite.

Dhe Al Khater u pyet për viktimën nga një gazetar nga Reuters, të cilit ai u përgjigj: “Ne jemi në mes të një Kupe Botërore, jemi duke pasur një Botëror të suksesshëm dhe kjo është diçka për të cilën dëshironi të flisni tani?

“Vdekja është pjesë e natyrshme e jetës, qoftë në punë, qoftë në gjumë.

“Një punëtor vdiq, ngushëllimet tona për familjen e tij, por është e çuditshme kjo është diçka në të cilën dëshironi të fokusoheni si pyetjen tuaj të parë”.

/Shqip.com