Teknologji

Apple zhvillon mënyrën për të bërë përditësimin e pajisjeve

Sa herë që blini një smartphone të ri, gjëja e parë që duhet të bëni kur ta hiqni nga kutia është të përditësoni sistemin operativ dhe aplikacionet.

Por, Apple ka gjetur një mënyrë për ta kapërcyer këtë.

Konkretisht, ata kanë zhvilluar një sistem që u lejon atyre të përditësojnë edhe pajisjet që ende nuk janë zbërthyer nga kutia.

Është një pajisje që duket si një mouse pad dhe do të jetë e disponueshme vetëm në dyqanet e autorizuara të Apple.

Para se pajisja të largohet nga dyqani, punonjësit do ta vendosin atë në një bllok përditësimi, i cili do të aktivizojë me valë telefonin, do të instalojë përditësimin dhe më pas do ta fikur përsëri.

Kjo do të nënkuptojë që klientët fjalë për fjalë do të jenë në gjendje të hapin kutinë dhe të kenë versionin më të fundit të sistemit operativ në pajisje.

Dhe për ta përdorur atë, ata nuk do të kenë më nevojë të bëjnë përditësime, por thjesht të fusin Apple ID-në e tyre.

Ose që Apple do të jetë në gjendje të “rregullojë” gabimet në softuer edhe para se klienti të shkarkojë pajisjen.

Pyetja e vetme që mbetet është se kur do ta fillojë Apple këtë praktikë?

Sipas informacioneve të mediave amerikane, kjo mund të ndodhë para fundit të vitit.

/Shqip.com