Teknologji

Apple paditet nga dy gra të cilat janë përgjuar nga partnerët me AirTag

Apple është paditur në gjykatë nga dy gra të cilat pretendojnë se partnerët e tyre kanë përdorur pajisjet AirTag të kompanive ku punonin për ti gjurmuar.

Padia u dërgua pranë gjykatës federale në San Francisco ditën e Hënë në emër të një gruaja nga Teksasit dhe një tjetre në Nju Jork. Ata kërkon dëmshpërblim monetar.

Një prej grave tha se ish i dashuri i saj kishte vendosur një AirTag në diskun e rrotave të makinës. Pajisja ishte maskuar në një formë që të mos vihej re.

Gruaja tjetër, e quajtur Jane Doe, tha se ish burri i saj, i cili e kishte ngacmuar vazhdimisht, kishte vendosur një AirTag në çantën e shpinës së fëmijës së tyre.

Në 2021 Apple lançoi AirTag, një pajisje 29 dollarëshe për identifikimin e vendndodhjes përmes teknologjisë Bluetooth dhe ndihmon përdoruesit të gjejnë çelësa, portofolë, laptopë e madje edhe një makinë.

Menjëherë pas debutimit, disa ekspertë kishin paralajmëruar për përdorimin e tyre për të gjurmuar individë pa dijeninë e tyre.

Nuk është hera e parë që AirTag janë përdorur për gjurmim ndërsa Apple shtoi masa për të reduktuar këtë praktika.

/Shqip.com