Art Jetese

Ankthi nuk është i njëjtë te të gjithë, ja disa fakte rreth tij

Vitet e fundit duke u përballur me pandeminë COVID-19, në të gjithë botën janë shtuar dukshëm edhe problemet psikologjike.

Ankthi është njëri ndër to, njerëzit mund të jetojnë për një kohë të gjatë në ankth, të përballesh me episode ankthi mund të jetë konfuze, sepse jo të gjithë e përjetojnë në formë e njëjtë.

Më poshtë janë të renditura disa fakte sa i përket ankthit.

1. Ankthi nuk është një zgjedhje

2. Eksperienca e secilit person me ankthin është unike.

3. Shpesh, mund të përjetoni ankth dhe ta kaloni pa e kuptuar.

4. Përgjithësisht është i trajtueshëm.

6. Të jesh i stresuar nuk është e njëjta gjë si të kesh gjendje ankthi.

7. Nuk je vetëm në gjithë këtë.

8. Përjetimet e ankthit kanë simptoma të ndryshme.

9. Çrregullimet nga ankthi janë të lidhura edhe me probleme të tjera të shëndetit.

10. Ankthi mund të ndikojë në kujtesë.

11. Ndonjëherë, ankthi mund t’ju ngjajë me episod inati, acarimi dhe histerizmi.

12. Kjo gjendje ndikon tek produktiviteti në punë.

13. Meditimi ndihmon shumë.

14. Duke e injoruar, nuk do ta zbehni ankthin.

16. Do të ndikojë tek çdo marrëdhënie që krijoni.

17. Ankthin as nuk e kontrollon dhe as nuk e parashikon dot.

18. T ë mësosh më shumë për gjendje e ankthit është ndihmë e madhe për ta kaluar.

19. Zgjedhjet që bën në stilin tënd të jetës ndikojnë tek gjendja e ankthit në mënyra që ju s’i mendoni.

21. Gjithashtu dobëson sistemin imunitar.

23. Teknika e frymëmarrjes ju ndihmon ta kaloni gjendjen e ankthit.

Ankthin mund ta përdorni edhe në avantazhin tuaj. Punoni me veten dhe mos lejoni që energjia të shkojë drejt mendimeve negative. Edhe nëse keni mendime, që sjellin ankth kthejini ato në zakone të shëndetshme.