Art Jetese

A mund të ndikojë tiroidja në fertilitetin tuaj?

Nëse keni vuajtur nga ndonjë formë e tiroides, shanset janë që të keni zhvilluar edhe probleme të fertilitetit.

Lidhja midis gjëndrës tiroide dhe fertilitetit është e rëndësishme, pasi e para prodhon hormone thelbësore për rregullimin e funksioneve të ndryshme trupore, duke përfshirë metabolizmin, humorin dhe fertilitetin.

Kur funksioni i tiroides është i dëmtuar, veçanërisht në rastet e funksionit të ulët të tiroides, mund të ketë efekte të dukshme në fertilitet.

Hormonet tiroide ndikojnë edhe në ciklin menstrual, ovulimin dhe zhvillimin e rreshtimit të mitrës.

Pabarazitë në hormonet e tiroides mund të prishin këto procese, duke çuar në cikle menstruale të parregullta, mungesë ovulimi dhe ndryshim të funksionit të mitrës.

Nëse keni probleme me gjëndrën tiroide dhe po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, mund të merrni parasysh disa ndryshime në stilin e jetës.

Mjekimi i tiroides mund të ndihmojë në normalizimin e niveleve të hormoneve tiroide. Gjithashtu, edhe një dietë e ekuilibruar mund të mbështesë funksionin e tiroides.

/Shqip.com