Mbrojtja e Gucatit reagon pas Aktgjykimit: Është i gabuar, do ta apelojmë që ta përmbysim

Mbrojtja e Hysni Gucatit ka reaguar pas aktgjykimit të sotëm të Speciales. Në një deklaratë për media të ekipit mbrojtës të ish-kreut të OVL-UÇK-së thuhet se dënimi i shqiptuar është përtej ndonjë dënimi të shqiptuar më përpara dhe se do të ushtrojnë ankesë kundër dënimit. “Ekipi i mbrojtjes i z.Gucati, e ndan mendimin se aktgjykimi … Continued

Avokati i akredituar nga Specialja: Gucati dhe Haradinaj kanë të drejtë ankese pas aktgjykimit nga Specialja

Pas shpalljes fajtor nga Gjykata Speciale, ish-kryetari i OVL-UÇK-së, Hysni Gucati dhe ish-nënkryetari Nasim Haradinaj kanë të drejtë të ankohen në Gjykatën e Apelit pranë Dhomave të Specializuara. Kështu ka thënë për SHQIP.com, avokati i akredituar nga Gjykata Speciale, Skender Musa. Musa në një përgjigje për SHQIP.com, ka thënë se palët kanë të drejtë ankese … Continued

Jashari: Edhe një padrejtësi mbi çlirimtarët tonë

‘’Duke qenë krenar me luftën dhe kontributin e tyre, duke besuar në drejtësi, isha i bindur që ata do të shpallën të pafajshëm dhe se Gjykata do të gjykojë drejtë dhe do të hulumtoj në tërësi dhe në mënyrë objektive rastin për të cilin janë akuzuar Gucati e Haradinaj’’ ka thënë Jashari. Jashari uron që … Continued

Ilir Shaqiri reagon me këngë pas dënimit të Gucatit e Haradinajt nga Gjykata Speciale

Trupi gjykues i Gjykatës Speciale e ka shpallur fajtor dhe e ka dënuar me katër vite e gjysmë burgim dhe gjobë prej 100 eurosh Hysni Gucatin dhe Nasim  Hardinaj. Në lidhje për këtë ka reaguar edhe këngëtari, Ilir Shaqiri në një postim në Facebook ku ka shpërndarë një këngë të tij. Ai ka shpërndarë këngën … Continued

Krasniqi: Liria e popullit nuk është falur

Sipas Krasniqit kjo është e vërteta mbi të cilën na ka mbështetur qytetërimi perëndimor dhe bota demokratike dhe pjesë e kësaj të vërtete janë edhe Hysni Gucati e Nasim Haradinaj. Kjo e vërtetë nuk mund të ndryshohet e as nuk bën të harrohet. Ai po ashtu ka thënë se bashkë ndjejnë me familjet Gucati dhe … Continued

Gjykatësi i Speciales e kundërshton në disa pika aktgjykimin ndaj Gucatit e Haradinajt

“Ndërsa jam dakord me kolegët e mi, nuk mund t’i ndjek në dy pika diskrete. Ato kanë të bëjnë me: (i) interpretimin e elementit subjektiv të veprës penale të kanosjes, siç përcaktohet në nenin 387 të Kodit Penal të Kosovës 2019 (“KPK”); dhe (ii) arsyetimin specifik të aplikuar për dënimin e dy të akuzuarve për … Continued

Ministrja Haxhiu nuk e komenton vendimin e Gjykatës Speciale për Nasim Haradinaj e Hysni Gucatin

“Sapo ta shoh situatën sesi ka rrjedh natyrisht se do të kemi edhe qëndrime”, ka thënë Haxhiu. Hysni Gucati së bashku me Nasim Haradinaj, u akuzuan për vepra penale kundër administrimit të drejtësisë, konkretisht për pengim të personave zyrtarë në kryerjen e detyrave zyrtare, për frikësim të dëshmitarëve, për hakmarrje dhe për shkelje të fshehtësisë … Continued

Ramush Haradinaj ka disa fjalë për Nasim Haradinaj

Sipas Haradinaj gjyshi i tij ka qenë pjesëmarrës në të gjitha luftërat për liri. ‘’Gjyshi i tij, Xhemali i dytë, pjesëmarrës në të gjitha luftërat për liri. Bashkëshortja e tij, gjyshja e Nasimit, ishte bijë e Tishukëve, familje e njohur atdhetare në Dukagjin e Kosovë’’ ka shkruar më tutje Haradinaj. Pos për gjyshin e tij … Continued

Molliqaj: Kjo Gjykatë është bërë për ta dënuar UÇK-në

Sipas Molliqaj nëse kjo Gjykatë është e Kosovës, atëherë ajo mundet dhe duhet të shpërbëhet nga institucionet e Kosovës. Nëse nuk është e mundur, duhet ta trajtojmë si invazion institucional./Shqip.com

Klinaku paralajmëron protesta

Sot gjatë ditës Gjykata Speciale ka dënaur me 4 vjet e gjysmë burgim Nasim Haradinaj dhe Hysni Gucatin. Edhe Kryetari i trupit gjykues është shprehur se janë të bindur se Gucati e Haradinaj kryen vepër penale./Shqip.com