Lajme Ballkan

Rama bën thirrje për të rinjtë të qëndrojnë në Shqipëri, mos rrezikoni jetën me varka të vogla

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama i ka bërë thirrje popullit të tij që të ndalojë kalimin e Kanalit Anglez me varka të vogla, ndërsa rreth 2000 veta janë grumbulluar në veri të Francës gati për të bërë udhëtimin e rrezikshëm.

Edi Rama u tha të rinjve shqiptarë se në vend që të shpenzojnë mijëra paund për të paguar kontrabandistët e njerëzve për të kaluar Kanalin, ata duhet t’i investojnë paratë në bizneset e turizmit rural që do t’i fitonin më shumë sesa mund të fitonin në MB, raporton The Telegraph.

Ai u zotua se qeveria shqiptare do të sigurojë mbështetje financiare për të mbështetur plane të tilla mes shqetësimeve se numri i të rinjve shqiptarë që kërkojnë të kalojnë Kanalin po rritet.

Zyrtarët e Forcave Kufitare thonë se shqiptarët tani përbëjnë deri në 60 për qind të mbërritjeve, 100 herë më shumë se numri i vitit të kaluar nga vendi ballkanik. Rreth 2,000 shqiptarë të tjerë thuhet se kanë arritur në Francën veriore dhe tani po jetojnë në kampe të improvizuara ose po grumbullohen në B&B në Dunkirk dhe Calais përpara se të bëjnë kalimin e tyre.

Zyrtarët e Forcave Kufitare thonë se shqiptarët tani përbëjnë deri në 60 për qind të mbërritjeve nga i gjithë Kanali, 100 herë më shumë se numri i vitit të kaluar nga vendi ballkanik

Javën e kaluar, parlamenti i Shqipërisë mbështeti njëzëri një “memorandum” të ri me Mbretërinë e Bashkuar për të lejuar policët e saj të dërguar në Britani të ndajnë informacione kriminale dhe biometrike mbi emigrantët e Kanalit Shqiptar në një përpjekje për të përshpejtuar dëbimin e tyre në Ballkan.

I pyetur në fundjavë për eksodin nëpër Kanal, zoti Rama u tha gazetarëve: “Së pari, do të doja t’u bëja thirrje të gjithëve që të mos ecin në atë rrugë sepse do të jetë gjithnjë e më e vështirë, do të bëhet gjithnjë e më e shtrenjtë dhe shumica do të dështojnë.”

Ai pranoi se Shqipëria nuk mund t’u ofronte shqiptarëve të njëjtat “kushte” si Britania e Madhe apo Gjermania. “Ne nuk jemi magjistarë,” tha ai.

Por ai këmbënguli se Shqipëria kishte “shumë mundësi” për ata që “me të vërtetë duan të arrijnë suksesin e tyre përmes punës”./Shqip.com

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022