SHBA dhe Britania e Madhe njëzëri: Kosova ka institucione të sigurisë, të reduktohet roli i UNMIK-ut

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Britania e Madhe përmes përfaqësuesve të tyre në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit, kanë kërkuar që të redukohet roli i UNMIK-ut në Kosovë. Sipas tyre, Kosova është në gjendje që të mbaj nën kontroll situatën në vend. “Propozojmë që edhe raportimi për Kosovën në Këshillin e Sigurimit të mos … Continued

Rusia vazhdon me propagandën e njëjtë: Kosova është kërcënuese e paqes në rajon

Mbledhja e Këshillit të Sigurimit që po zhvillohet në OKB, rreth raportit gjashtëmujor të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Antonio Guterres për situatën në Kosovë, ka nxitur reagimin e përfaqësuesit të Rusisë. Paraprakisht në fjalën e saj, ministrja e Punëve të Jashtmë të Kosovës, Donika Gërvalla, i ndërlidhi veprimet e presidentit të Serbisë, me ato … Continued

Gërvalla në Këshillin e Sigurimit: Serbia përmes aleancës me Rusinë është kërcënim për rajonin

Ministrja e Punëve të Jashtme të Kosovës, Donika Gërvalla, në fjalën e saj gjatë seancës së Këshillit të Sigurimit, ka thënë se Kosova ka shënuar progres në shumë fusha gjatë muajve të fundit. Ndërsa ka përmendur edhe faktin e ndikimi të luftës në Ukrainë dhe përgatitjet e fundit që po bëhen për të aplikuar në … Continued

Shefja e UNMIK-ut në OKB: Marrëveshja finale duhet të arrihet pa kalkulime për përfitime të njëanshme

Përfaqësuesja Speciale e Sekretarit të Përgjithshëm dhe Shefja e UNMIK-ut në Kosovë, Caroline Ziadeh, gjatë fjalës së saj në Këshillin e Sigurimit ka thënë se ekziston një përshkallëzim në retoriken politike mes Prishtinës e Beogradit në muajt e fundit. “Që nga pranvera e kaluar, ne të gjithë kemi vërejtur disa përshkallëzime në retorikën politike… si … Continued