N'shënjestër

Në rrugë nga KEDS-i, të braktisur nga Shteti

KEDS
KEDS

Këtë episod “n’Shënjestër” është vënë plani malicioz i kompanisë KEDS, e cila pasi privatizoi rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike në Kosovë, filloi një nga një t’i largojë punëtorët që punonin prej vitesh, duke i zëvendësuar me familjarë pushtetarësh.

Këta punëtorë të larguar nga kjo kompani, janë braktisur edhe nga shteti.

Ata prej vitesh bëjnë protesta. Madje edhe ligjërisht e kanë fituar të drejtën të kthehen në punë, por lënda e tyre shëtitet nëpër shkallë të ndryshme të Gjykatave të Kosovës, derisa ata presin kthimin e punës dhe dinjitetit.