Lajme

Zelensky shkarkon 6 zyrtarët e Ministrisë së Mbrojtjes

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky
Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka shkarkuar të gjashtë zëvendësministrat e Mbrojtjes pa asnjë shpjegim disa javë pasi shkarkoi ministrin e mbrojtjes.

Kabineti i Ukrainës tha se vendimi u mor sot, sipas një postimi që zbuloi shkarkimet e zyrtarëve. Nuk u dha asnjë shpjegim se pse Vladimir Gavrilov, 65, Rostyslav Zamlynskii, 47, Hanna Maliar, 45, Denis Sharapov, 50, Vitalii Deineha dhe Kostiantyn Vashchenko, 50, u pushuan nga detyra sot.

Masa vjen vetëm dy javë pasi Zelensky shkarkoi shefin e tij të mbrojtjes gjatë kohës së luftës mes akuzave për korrupsion.

Mandati i Oleksii Reznikov si ministër i mbrojtjes së Ukrainës gjatë kohës së luftës u shoqërua nga akuza serioze për korrupsion, të cilat ai i mohoi kategorikisht.

/Shqip.com