Art Jetese

Vitaminat që preferohen të përdoren gjatë verës

Ilustrim, vitamina

Gjatë sezonit të verës ofrohen një sërë përfitimesh shëndetësore, duke përfshirë prodhimin e vitaminës D, ndërsa aktiviteti i notit apo ecja mund të shtojnë shëndetin e zemrës dhe trurit.

Por temperatuat e ngritura bëjnë të djersiteni më shumë dhe kështu të humbisni elektrolitet.

Elektrolitetet janë substancë e rëndësishme e nevojshme për funksionimin e sistemit nervor dhe rregullimin e niveleve të lëngjeve të trupit.

Prandaj është e rëndësishme të ruani nivelet optimale të mineraleve, si magnezi, kalciumi dhe lëndë ushqyese të tjera thelbësore që rendisim më poshtë.

Magnezi

Kalciumi

Multivitamina

Vitamina B

Vitamina D3

Acidet yndyrore Omega-3

Vitaminë C.

/Shqip.com