Lajme

Tre kongresistë nxjerrin rezolutë për rikonfirmim të partneritetit SHBA-Kosovë

Kongresistët amerikanë, Ritchie Torres, Elissa Slokkin dhe Lisa McClain i kanë dorëzuar Rezolutë Dhomës së Përfaqësuesve.

Me këtë rezolutë, kërkohet rikonfirmimi i partnerit mes të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Republikës së Kosovës.

“Duke pasur parasysh se Shtetet e Bashkuara kanë luajtur një rol thelbësor në mbështetjen e aspiratave të Republikës së Kosovës për t’iu bashkuar institucioneve ndërkombëtare si Kombet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe Organizata e Traktatit të Atlantikut të Veriut, ndër institucionet e tjera ndërkombëtare; dhe duke qenë se ka qenë dhe do të mbetet politika e Shteteve të Bashkuara për të ndihmuar dhe promovuar njohjen e Republikës së Kosovës si shtet i pavarur si dhe drejt integrimit të Kosovës në institucionet ndërkombëtare: Tani, pra, qoftë E vendosur, se është kuptimi i Dhomës së Përfaqësuesve që Shtetet e Bashkuara mbeten një partner i ngushtë i Republikës së Kosovës dhe Republika e Kosovës mbetet një partner i ngushtë i Shteteve të Bashkuara. Dhe politika e Shteteve të Bashkuara për të promovuar njohjen e Republikës së Kosovës si shtet sovran, i pavarur, demokratik, multietnik brenda kufijve të saj të njohur të mbetet e njëjtë”, thuhet në Rezolutë.

Në këtë Rezolutë nga tre kongresistët, renditen disa fakte që duhet të merren parasysh, duke përmendur interesin kombëtar të SHBA-së për paqe dhe siguri në Ballkanin Perëndimor dhe integrimin sa më të madh të rajonit në komunitetin euroatlantik.

/Shqip.com