Lajme

Telashet me bërllokun / Nga e hëna 300 kontejnerë të rinj vendosen në Prishtinë

Telashet me bërllokun / Nga e hëna 300 kontejnerë të rinj vendosen në Prishtinë
Telashet me bërllokun / Nga e hëna 300 kontejnerë të rinj vendosen në Prishtinë

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, tha se në kryeqytet do të vendosën 300 kontejnerë të rinj që nga e hëna.

Rama tha se kjo është falë përkushtimit të punëtorëve të ndërmarrjeve publike dhe tha se këta kontejnerë do të reduktojnë mbeturinat dhe do t’ua lehtësojnë punën e punëtorëve të pastrimit.

“Angazhimi serioz e përkushtimi profesional i punëtorëve plot vullnet e të palodhshëm të ndërmarrjeve tona publike dhe potenciali i madh që kanë ndërmarrjet tona të kryeqytetit, siç është Ndërmarrja Publike Banesore, sjellin efektin e vet praktik e të prekshëm. Ata, të prirë nga dedikimi e dashuria për qytetin kanë arritur të bëjnë një punë të vlefshme për të gjithë, kanë filluar vetë me prodhimin e kontejnerëve, të cilët do të reduktojnë mbeturinat në kryeqytet dhe lehtësojnë punën e kushtet e punëtorëve të pastrimit”, ka shkruar Rama.

Ky njoftim i tij vjen pas vendimit që mori për shkarkimin e drejtorit të Shërbimeve Publike, Ilirik Musliu, pikërisht për arsyen e menaxhimit të mbeturinave, të cilën Rama e konsideroi “alarmante”.

Shkarkimi i Musliut, i cili vinte nga radhët e PDK-së, çoi edhe në prishjen e koalicionit LDK-PDK në Prishtinë.

/Shqip.com