Art Jetese

Studimi zbulon kohën më të mirë të ushtrimeve për të humbur peshë

Një studim amerikan me 5,825 të rritur të moshës së mesme zbuloi se stërvitja midis orës 7 dhe 9 të mëngjesit është koha më e mirë për të humbur peshë.

Pjesëmarrësit e studimit që ushtroheshin gjatë asaj kohe të ditës, pas shtatë ditësh, kishin një indeks më të ulët të masës trupore (BMI) dhe një perimetër më të vogël të belit sesa njerëzit që ushtroheshin pasdite ose në mbrëmje.

Pjesëmarrësit u ndanë në tri grupe.

E para ushtrohej nga ora 07:00 deri në 9:00, e dyta nga ora 11:00 deri në 13:00 dhe e treta nga ora 17:00 deri në 20:00.

642 vullnetarë u regjistruan për grupin e parë, 2,400 për të dytin dhe 2,187 për mbrëmjen.

BMI mesatare e pjesëmarrësve në grupin e mëngjesit ishte 25.9, që është pak mbi kufirin e shëndetshëm prej 18.5 deri në 24.9.

Grupi i pasdites kishte një BMI mesatare prej 27.6 dhe grupi i tretë kishte një BMI mesatare prej 27.2.

Perimetri i belit të pjesëmarrësve në grupin e mëngjesit ishte mesatarisht 91.5 centimetra, ndërsa në grupin e pasdites ishte 95.8 centimetra, ndërsa në grupin e mbrëmjes 95 centimetra.

Shkencëtarët besojnë se ushtrimet në mëngjes mund të jenë alternativa më e mirë për ata që duan të humbin kilogramët e tepërt, sepse është më e lehtë t’i përmbahen një orari dhe njerëzit kanë më pak gjasa të shpërqendrohen nga telefonatat, emailet ose takimet.

Rezultatet janë paraqitur në numrin e ri të revistës Obesity.

/Shqip.com