Lajme Ballkan

Shteti i Serbisë ka ndryshuar përbërjen e ekipit negociator në negociata me Kosovën

FILE - A protocol staff member carries the EU flag before the press conference of U.S. President Donald Trump's envoy for the Kosovo-Serbia dialogue, Ambassador Richard Grenell and Serbian President Aleksandar Vucic in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 24, 2020. The European Union and the U.S. have questioned Serbia's commitment to join Europe's 27-nation bloc after Belgrade signed an agreement with Moscow pledging long-term "consultations" on foreign policy matters amid the Russian aggression in Ukraine. (AP Photo/Darko Vojinovic, File)

Sipas një njoftimi në seancën e mbajtur më 10 nëntor, Qeveria e Serbisë emëroi Milan Raviqin ushtruesin e detyrës së drejtorit të ri të Zyrës për Çështje Koordinuese në Procesin Negociator me Prishtinën (KORD).

Ravić punon në KORD që nga viti 2015, ndërsa nga gjysma e parë e vitit 2021 është shef i Departamentit për përgatitjen, monitorimin dhe koordinimin e procesit të negociatave me Prishtinën.

Në vendimin e nënshkruar nga kryeministrja Ana Brnabiq, thuhet se Raviq është emëruar për gjashtë muaj, raporton Kosovaonline.

Deri më tani, Miloje Zdravkoviq ka kryer funksionin e ushtruesit të detyrës në KORD.

/Shqip.com