Art Jetese

Sa kohë duhet të qëndroni në diell?

A është e keqe nxirja e diellit për ju?

Nxirja e diellit nuk është pa rreziqe, pasi qëndrimi shumë kohë në diell, mund të çojë në skuqje, të quajtur skuqje të nxehtësisë, e cila është e kuqe dhe ka kruajtje.

Ekspozimi në diell gjithashtu mund të çojë në djegie nga dielli, i cili është i dhimbshëm, mund të shkaktojë flluska dhe mund të prekë të gjitha pjesët e trupit, madje edhe buzët.

Djegiet nga dielli mund të çojnë në melanoma më vonë në jetë.

Shpërthimi polimorfik i dritës, i njohur gjithashtu si helmimi nga dielli, mund të ndodhë si rezultat i shumë kohës në diell.

Sa kohë mund të bëni banjo dielli?

Disa dermatologë besojnë se, për sa kohë që nuk keni komplikime me ekspozimin e zakonshëm në diell, mund të bëni banjo dielli pa krem ​​kundër diellit deri në 20 minuta çdo ditë.

Për të zvogëluar rrezikun e djegies nga dielli, mund të jetë më mirë të qëndroni në 5 deri në 10 minuta.

Kjo do të ndryshojë në bazë të asaj se sa afër ekuatorit jetoni, reagimi i zakonshëm i lëkurës tuaj ndaj diellit dhe cilësia e ajrit.

Cilësia e dobët e ajrit mund të bllokojë një pjesë të dritës UV.

Disa kërkime sugjerojnë se është më e dëmshme të marrësh shumë diell në të njëjtën kohë sesa të ekspozohesh ngadalë ndaj tij me kalimin e kohës.

/Shqip.com