Kulturë Kino

Regjisorja e “Purple Hearts” flet për kritikat e filmit

Në javën e dytë të publikimit “Purple Hearts” nga Netflix është shikuar për më shumë se 100 milionë orë.

Drama, me protagonistë Sofia Carson dhe Nicholas Galitzine, ka të bëjë me një muzikante liberale e cila pranon të martohet me një luftëtar për të marrë sigurimin shëndetësor.

Ndërsa filmi është pëlqyer mjaft shumë, ai është përballur gjithashtu me kritika rreth temave mizogjeniste dhe raciste gjatë një skene, një ushtar bën një dolli dhe thotë: “Kjo është për jetën, dashurinë dhe gjuajtjen e disa arabëve të mallkuar” tha ajo për Variety.

Edhe pse regjisorja Elizabeth Allen Rosenbaum është fokusuar tek reagimet pozitive ndaj filmit, ajo i ka parë kritikat.

“Shpresoj që njerëzit të kuptojnë se në mënyrë që personazhet të rriten, ata duhet të kenë të meta në fillim. Kështu që ne krijuam me shumë qëllim dy personazhe që urren njëri-tjetrin”, “tha ajo.

“Ata kanë të meta në fillim dhe kjo ishte e qëllimshme. Në mënyrë që zemra e kuqe dhe ajo blu të kthehen në ngjyrë vjollcë, duhet t’i keni ato të jenë ekstreme. Disa nga njerëzit me të cilët janë të rrethuar janë edhe më të meta se ata. Ata të dy janë lënë pas dore nga sistemi; ai është lënduar në një luftë që duket se nuk po përfundon dhe ajo po rrëshqet në të çarat e sistemit shëndetësor. Kështu që ata të dy janë lënë pas dore nga sistemi dhe më pas jetojnë nën një çati dhe në këto rrethana ekstreme, ata mësojnë të dëgjojnë njëri-tjetrin dhe të duan”, ka thënë ajo.

“Kjo ishte pjesa më e madhe, më e rëndësishme e temës,” thotë Rosenbaum.

“Unë shpresoj që kushdo që është fyer në çfarëdo mënyre prej saj, të kuptojë se qëllimet tona janë shumë të pastra dhe kjo ndodh sepse ne mendojmë se njerëzit duhet të rriten dhe duhet të fillojnë të bëhen më të moderuar.”

Carson një producent në film thotë se personazhet kryesore janë dy botë të ndara të cilat janë rritur për të urryer njëri-tjetrin. Nëpërmjet fuqisë së dashurisë, ata mësojnë të udhëheqin me ndjeshmëri dhe dhembshuri dhe ta duan njëri-tjetrin dhe të kthehen në këtë nuancë të bukur vjollce.

Shqip.com
Çmimet e derivateve në Kosovë Çmimi maksimal i lejuar për secilin produkt të naftës.
  • Dizel: 1.60
  • Benzine: 1.33
  • Gas: 0.76
Sot : 28/09/2022