Lajme Botë

Prezencë e fortë e policisë pas disa ditë protestash në Kinë

Protestat kundër kufizimeve të COVID-19, që shpërthyen gjatë fundjavës duket se kanë rënë, pasi një prani e madhe e policisë raportohet në qytetet kineze.

Barriera të mëdha janë ngritur përgjatë rrugës kryesore të protestës në Shangai dhe policia ka bërë disa arrestime.

Ata kanë ndaluar njerëzit të fotografojnë protestat dhe të fshijnë fotot në pajisjet e tyre.

Protestat mbarëkombëtare u rritën pas një zjarri në një bllok të lartë në Urumqi, në Kinën perëndimore, duke vrarë 10 persona të enjten.

Besohet gjerësisht se banorët nuk mund t’i shpëtonin zjarrit për shkak të kufizimeve të Covid, por autoritetet lokale e kanë kundërshtuar këtë.

Ndërsa Kina zhvilloi vaksinat e veta kundër Covid, ato nuk janë aq të mira sa teknologjia mRNA – siç janë vaksinat Pfizer dhe Moderna – të përdorura diku tjetër, raporton BBC.

Dy doza të vaksinës Pfizer/BioNTech japin 90% mbrojtje kundër sëmundjeve të rënda ose vdekjes kundrejt 70% me Sinovac të Kinës.

/Shqip.com