Art Jetese

Njihuni me katër mitet për beqarët

Sipas studimeve të fundit, beqarët mund të përjetojnë përfitime të shumta të beqarisë.

Ata mund të jenë po aq të lumtur, të shëndetshëm dhe të pasur sa personat e tjerë që janë në çift.

Ata janë përgjithmonë vetëm

Studimet tregojnë se beqarët priren të kenë rrjete sociale më të forta sesa ata në marrëdhënie, kanë më shumë gjasa të vlerësojnë punën kuptimplotë dhe mund të përjetojnë rritje më të madhe psikologjike. Të gjithë do të përjetojnë beqarinë në jetën e tyre në një moment, pavarësisht nëse vendosin të kenë një lidhje afatgjatë apo jo.

Ai përfshin njerëz që kanë pasur marrëdhënie të shumta afatshkurtra dhe afatgjata dhe gjejnë më shumë paqe në të qenit vetëm. Ai përfshin njerëz që kanë zgjedhur të largohen nga marrëdhëniet toksike dhe po festojnë lirinë e tyre. Ai përfshin njerëz që nuk janë të gatshëm të vendosen nën standardet e tyre. Ai përfshin njerëz të divorcuar që janë më të lumtur tani që kanë lënë martesën e tyre.

Beqaria ka të bëjë me dëshirën

Megjithatë, miti i “dëshirueshmërisë” ende duket se hyn në bisedë sa herë që diskutimi kthehet në statusin e marrëdhënies. Ndërsa meshkujt beqarë nuk merren shpesh në pyetje përse janë beqarë, sepse supozohet se duan të jenë beqarë të vazhdueshëm, femrat beqare vazhdimisht përqendrohen dhe nxiten pamëshirshëm për jetën e tyre në lidhje.

Supozohet automatikisht se diçka “duhet të jetë e gabuar” me gratë beqare, megjithëse ky supozim rrallëherë u drejtohet homologëve të tyre meshkuj. Njerëzit me tipare të dëshirueshme në të vërtetë priren të jenë në shënjestër të manipulimit dhe abuzimit. Njerëzit me tipare toksike dhe narcisiste priren të kenë zili keqdashës ndaj partnerëve të tyre dhe të zhvlerësojnë partnerët e tyre tërheqës për t’i kontrolluar më tej. Ata zgjedhin partnerë tërheqës, por përfundojnë duke i përzënë sepse nuk mund të mbajnë partneritete të shëndetshme dhe ndihen të kërcënuar prej tyre.

Njerëzit që janë beqarë e urrejnë të qenit vetëm dhe janë të dëshpëruar ta shmangin atë

Mos nxitoni t’i “ndërtoni” miqtë tuaj beqarë me njerëz, përveç nëse ata kërkojnë shprehimisht ose nuk shfaqin ndonjëherë keqardhje ndaj tyre, veçanërisht kur ju vetë jeni në një marrëdhënie toksike ose të papajtueshme.

Dhe nëse jeni shoku beqar që nënçmohet gjithmonë nga miqtë tuaj të çiftuar që duket se janë të vetëdijshëm për statusin tuaj të marrëdhënies, jini të kujdesshëm. Çiftet vërtet të lumtura nuk do t’ju turpërojnë ose nuk do të fokusohen në statusin tuaj beqar, as nuk do të përpiqen të krahasojnë jetën e tyre me tuajën ose t’ju bëjnë të ndiheni më të vegjël për shkak të statusit tuaj të marrëdhënies.

Beqarët janë shumë zgjedhës. Ata thjesht duhet të “zgjidhen”

Ndërsa sigurisht që ka beqarë të përjetshëm që kanë zgjedhur të jenë beqarë për periudha të gjata kohore, shumë të tjerë në fakt fillojnë ta shijojnë jetën beqare pasi kanë përjetuar lidhje të shumta. Ata janë “zgjedhur” shumë herë nga partnerë të ndryshëm.

Megjithatë, ata mendojnë se beqaria është më e qetë, më e gëzuar dhe shpërblyese sesa një marrëdhënie afatgjatë, ku do t’u duhet të vendosen për dikë që nuk i plotëson standardet e tyre. Ata nuk janë shumë “zgjedhës” ose të zgjedhur, ata janë selektivë dhe kanë kufij. Ata thjesht mund të kenë mësuar në mënyrën e vështirë se energjia e tyre e çmuar nuk mund të harxhohet në njerëz toksikë që nuk i shtojnë vlerë jetës së tyre.

/Shqip.com