Art Jetese

Njihuni me efektet pozitive të bananeve

Bananja është një prej frutave më të shëndetshme në planet.

Për një gjë, ky frut tropikal është një depo e vërtetë e mineraleve dhe vitaminave të cilat shëndetin tuaj e ngrisin në një nivel tjetër.

Për më tepër ajo ka edhe shije unike që vështirë mund t’i rezistojë dikush.

Konsumimi i këtij fruti për çdo ditë mund të ndihmojë në shumë pika sa i përket shëndetit.

Dhjetë prej të mirave nga konsumimi i bananes i gjeni më poshtë.

  1. Përmirëson tretjen
  2. Kontrollon nivelin e sheqerit në gjak
  3. Parandalon mungesën e kalciumit
  4. Ju bënë më të zgjuar
  5. Parandalon kancerin në veshkë
  6. Lufton aneminë
  7. Rrit energjinë
  8. Ju mbron nga sulmi në zemër dhe sëmundjet e zemrës
  9. Lufton depresionin
  10. Redukton inflamacionin.

/Shqip.com