Teknologji

Netflix pushon nga puna edhe 300 punonjës

Netflix njoftoi se pushoi nga puna 300 punonjës pasi humbi abonentët për herë të parë në më shumë se një dekadë.

Netflix tha se kishte humbur 200,000 abonentë globalisht në fillim të vitit 2022 dhe parashikonte një rënie prej 2 milionë përdoruesve në tremujorin e ardhshëm, shkruan TheGuardian.

Kompania fajësoi rënien për një sërë faktorësh, duke përfshirë rritjen e konkurrencës, ekonominë, luftën në Ukrainë dhe numrin e madh të njerëzve që ndajnë llogaritë e tyre me familjet që nuk paguajnë.

Pushimet e muajit të kaluar ndikuan më së shumti në fuqinë punëtore të kompanisë në SHBA. Avokatët dhe ish-punonjësit thanë se në atë kohë shkurtimet përfshinin shumë punonjës nga grupe të nënpërfaqësuara dhe se kompania gjithashtu dukej se po tërhiqej nga disa nga përmbajtjet e ndryshme që kishte financuar në vitet që nga vdekja e George Floyd.

Për të kompensuar humbjet e abonentëve, Netflix po konsideron gjithashtu shtimin e reklamave në shërbim në këmbim të një abonimi me çmim më të ulët, përveç uljes së kostove, një lëvizje që i kishte rezistuar prej kohësh.

Shefi ekzekutiv i Netflix, Ted Sarandos, tha se kompania është në bisedime me disa kompani për partneritete reklamuese.