Teknologji Shkencë

NASA së shpejti do të realizojë fluturimin e 60-të në planetin Mars

Helikopteri Ingenuity i NASA -s do të bëjë së shpejti fluturimin e tij të 60-të në Mars, njoftoi dje agjencia amerikane e hapësirës.

Fluturimi i 60-të i Ingenuity për në Planetin e Kuq pritet të zhvillohet në fund të shtatorit.

Sipas projektimit të misionit, pritet të arrijë një lartësi prej 10 metrash dhe të kalojë një distancë prej 326 metrash për 124 sekonda.

Ai është projektuar të fluturojë deri në 90 sekonda dhe çdo herë të ngrihet në një distancë prej 300 metrash, duke arritur një lartësi prej 3-4,5 metra mbi sipërfaqen e Planetit të Kuq.

Ingenuity mbërriti në Kraterin Jezero të Marsit më 18 shkurt 2021, i bashkangjitur me roverin Perseverance të NASA-s.

/Shqip.com