Teknologji

Microsoft merr vendim befasues për paketën Office 2024

Microsoft thuhet se po planifikon të lëshojë një version të ri të pavarur të paketës Office diku në vitin 2024.

Softueri, i cili mund të quhet Office 2024, është aktualisht në zhvillim dhe pritet të dalë në treg në tremujorin e tretë ose të katërt të vitit të ardhshëm.

Lëvizja është befasuese, pasi vjen në një epokë kur Microsoft thekson shërbimin e tij të bazuar në cloud, Microsoft 365, i cili ofron akses në versionet më të fundit të Word, Excel, PowerPoint dhe programeve të tjera të Office për një tarifë mujore ose vjetore.

Megjithatë, Microsoft duket se e ka kuptuar se ka një kërkesë në rritje midis përdoruesve për një paketë të pavarur Office, veçanërisht midis përdoruesve që preferojnë një blerje një herë në vend të një abonimi.

Ekzistenca e versionit të Office 2024 u zbulua fillimisht në një version të brendshëm të Microsoft Office që po testohej në atë kohë.

/Shqip.com