Teknologji

Meta sjell risi për bisedat në Messenger

Kompania mëmë e Facebook-ut, Meta, ka një veçori për Messenger-in e quajtur Bisedë sekrete, duke ofruar enkriptim nga fundi në fund që nuk ruan bisedat në serverët cloud.

Tani, këto mesazhe nuk duhet të jenë të shurdhër me flluska blu/gri në një sfond të bardhë, pasi Meta prezantoi personalizimet për bisedat.

Përdorues të ndryshëm në bisedën sekrete mund të vendosin pseudonime, tema bisede, emoji dhe reagime të personalizuara dhe foto në grup – pothuajse të gjitha veçoritë që i bëjnë bisedat e rregullta të ndryshme dhe unike për çdo mik dhe grup miqsh.

Ndryshime të tjera përfshijnë pamjen paraprake të lidhjes, statusin aktiv dhe madje edhe Bubbles në Android. Kjo është e drejtë – Messenger dhe Meta nuk mund t’i lexojnë dhe ruajnë mesazhet tuaja, por ato ende mund të shfaqen në ndërfaqen e përdoruesit të telefonit tuaj, me kusht që aplikacioni të funksionojë.

Është thelbësore të përmendet se bisedat sekrete janë të kufizuara nga pajisjet, që do të thotë se ato mund të shfaqen vetëm në smartphone ose kompjuter që kishte konfiguruar lidhjen e koduar. Megjithatë, ato janë të transferueshme përmes çelësave unikë.

Kriptimi i përgjithshëm nga fundi në fund po testohet gjithashtu për bisedat e paracaktuara, zbuloi Meta në të njëjtën deklaratë për shtyp.

Kompania “ka shpenzuar kohë duke ndërtuar një ekip inxhinierësh të talentuar, kriptologësh, dizajnerësh dhe ekspertësh politikash”, të cilët janë duke punuar të gjithë në funksionin e ri, shkruan Gsmarena.

Gjatë muajve të ardhshëm, më shumë njerëz do të shohin gradualisht disa nga bisedat e tyre të përmirësuara me një shtresë shtesë mbrojtjeje dhe Messenger do të njoftojë çdo bisedë dhe lidhje.

/Shqip.com