Teknologji

Me sytë tuaj mund t’i kontrolloni pajisjet e Apple

Deri tani, veçoria më interesante është aftësia për të gjurmuar sytë e përdoruesit, e cila do të mbështetet në iPhone dhe iPad dhe do t’i lejojë përdoruesit të kontrollojë pajisjen e tij me lëvizje të thjeshta të syve.

Ky funksion është menduar për përdoruesit me aftësi të kufizuara fizike, por do të jetë i aksesueshëm për të gjithë.

Funksioni i gjurmimit të syve do të mundësohet nga teknologjia AI, por fillimisht do të kërkojë një fazë të shkurtër kalibrimi duke përdorur kamerën e përparme.

Të gjitha të dhënat e përdorura nuk do të largohen nga pajisja e përdoruesit sepse është mësimi i makinës në pajisje.

Gjithashtu nuk do të kërkojë ndonjë pajisje shtesë ose ndonjë shtesë, dhe gjurmimi i syve do të funksionojë me çdo aplikacion.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të lundrojnë nëpër aplikacione me sytë e tyre dhe të përdorin Dwell Control për të aktivizuar çdo element duke i mbajtur sytë mbi të.

Motori Taptic do të riprodhojë trokitje, tekstura dhe dridhje delikate, të gjitha të përshtatura për muzikën që përdoruesi po dëgjon.

Kjo të kujton veçorinë e ngjashme të Sony që debutoi vite më parë, por Apple Music Haptics fillimisht do të funksionojë vetëm me aplikacionin Apple Music.

Ai gjithashtu do të jetë i disponueshëm për zhvilluesit si një API për ta bërë muzikën më interesante në aplikacionet e tyre.

Apple njoftoi gjithashtu funksionin Vehicle Motion Cues, i cili duhet të reduktojë të përzierat tek pasagjerët që janë në një automjet në lëvizje dhe përdorin një iPhone ose iPad.

Pikat lëvizëse do të shfaqen në skajet e ekranit për të përfaqësuar ndryshimet në lëvizjen e automjetit, duke reduktuar përfundimisht të përzierat.

Megjithatë, detajet ende nuk janë bërë të ditura.

CarPlay merr Voice Control për kontrollin zanor të këtij sistemi.

Njohja e zërit është menduar për personat që kanë vështirësi në dëgjim dhe do të informohen nga njoftimi i borive të makinës.

Filtrat e ngjyrave janë një veçori e krijuar për personat që nuk kanë ngjyrë.

/Shqip.com