Teknologji

Me iPhon-ët e rinj do të mund të regjistrioni video nga hapësira

iPhone 15 Pro dhe 15 Pro Max pritet që gjatë këtij viti të vijnë me disa veçori.

Një nga kryesoret do të jetë mundësimi i incizimit të hapësirës, e cila më pas mund të shikohet me kufjet Apple Vision Pro që do të lansohen në fillim të vitit 2024.

Funksioni parashikohet të jetë aktiv përmes versionit iOS 17.2 beta 2.

Përdoruesit që tashmë e kanë këtë version, mund të realizojnë video, duke shkuar tek Settings > Camera > Format dhe të zgjedhin opsionin Spatial Video for Vision Pro.

Kthimi te aplikacioni i kamerës dhe rrëshqitja te seksioni Video do të zbulojë më pas një ndërrim Vision Pro.

Videot hapësinore regjistrohen nëpërmjet kamerave kryesore dhe ultra të gjerë në telefonat iPhone 15 Pro në rezolucion 1080p me 30 fps.

Apple ka njoftuar se regjistrimi i videos së hapësirës për një minutë, do të zë rreth 130 MB hapësirë ruajtëse.

/Shqip.com