Teknologji Auto

Makinat elektrike deri në vitin 2030 mund të zënë deri në 86% të tregut global

Automjetet elektrike me decibel të ulët dhe me çift rrotullues mund të gjenden gjithandej deri në fund të dekadës.

Veturat me emetim zero janë rrugës së duhur për të marrë pjesën e tregut global midis 62-86 për qind deri në vitin 2030, sipas raportit të Institutit Rocky Mountain (RMI).

Kërkesa globale për naftë për makina ka kaluar kulmin e saj dhe do të jetë në rënie të lirë deri në fund të dekadës, sipas RMI.

Komuniteti i veturave elektrike nuk është i panjohur për rritjen e mprehtë të shitjeve gjatë viteve të fundit.

Sipas Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë, 14 për qind e të gjitha makinave të shitura në vitin 2022 ishin elektrike, nga 9 për qind në 2021 dhe vetëm 5 për qind në vitin 2020.

/Shqip.com