Lajme

LVV e quan “hap të ngutshëm”, kërkesën për themelim të komisionit hetimor për rezervat shtetërore

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimzoa Kusari-Lila

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, e ka cilësuar si “hap të ngutshëm” kërkesën e LDK-së për themelimin e Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me procedurat për furnizimin dhe menaxhimin me rezervat shtetërore.

Sipas saj, kjo kërkesë nuk ka kuptim dhe synon të krijojë paralelizëm me organet e hetuesisë.

“Kjo kërkesë, përveçse se nuk ka kuptim, synon të krijojë paralelizëm me organet e hetuesisë. Partitë opozitare jo rrallëherë kanë dalë në mbrojtje të Prokurorisë së Shtetit, duke thënë se ne po iu cenojmë aktivitetin, derisa momentalisht po tregojnë mosbesimin përmbajtjesor ndaj punës së tyre, se mendojnë që përfaqësuesit e kuvendit mund të jenë hetues dhe prokurorë më të mirë se organet e rendit”, ka thënë Kusari-Lila.

Në këtë seancë LDK ka propozuar themelimin e komisionit hetimor parlamentar lidhur me procedurat për furnizimin dhe menaxhimin me rezervat shtetërore, si dhe keqpërdorimet dhe abuzimet e mundshme me rezervat shtetërore, nëpërmjet kualifikimit të procedurës si sekret shtetëror për furnizime të tilla.

/Shqip.com