Pupovci: Me udhëzimin administrativ për vlerësimin e nxënësve në dy perioda pritet të kemi rezultate më të dëshirueshme

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka krijuar udhëzimin e ri administrative i cili është ende në diskutim publik deri me 23 qershor. Ky udhëzim parasheh që viti shkollor të jetë i ndarë në gjysmë vjetorin e parë dhe të dytë duke larguar ndarjen me tri perioda. Ndryshimi i dokumentit udhëzues është iniciuar me … Continued

Pupovci: Kemi ulje të mesatares edhe në lëndën e gjuhës shqipe dhe matematikës

Pupovci në një intervistë për Shqip.com ka thënë se është shqetësuese se në krahasim me testin e fundit kemi ulje të mesatare në dy lëndë kryesore. “Nëse i shikoni sipas lëndëve kemi zvogëlim të mesatares. Në gjuhë shqipe vjet mesatarja ishte 64.1 % ndërsa sivjet është 57.5, në matematike vjet ka qenë 51.4 ndërsa sivjet … Continued

Aksioni i Policisë në Ferizaj, Pupovci: Prindërit duhet të jenë në dijeni se çfarë merrë fëmija nga shtëpia për në shkollë

4 ditë më parë, Policia e Kosovës më saktësisht Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj së bashku me Sektorin e Hetimeve por edhe në koordinim me Drejtorinë e Arsimit në Ferizaj kanë zhvilluar një aksion në disa shkolla në Komunën e Ferizajt. Nga ky aksion është arritur që të sekuestrohen 5 armë zjarr, dy armë-gjysmë … Continued

Pupovci: Prindërit po i ndihmojnë nxënësit për të krijuar grupe për shpërndarjen e testit

Gjatë këtij muaji, janë mbajtur dy teste, Testi i Arritshmërisë dhe ai i Maturës. Në bazë të rezultateve të publikuara nga MASHTI, del se këtë vit mesatarja për Testin e Arritshmërisë ishte 57.1 % ndërsa këtë vit kjo mesatare ishte 50.75 %. Lidhur më këtë, Pupovci ka thënë se kanë ndikuar dy faktorë. “Unë mendoj … Continued

Pupovci: Marrëveshja Kosovë-Shqipëri për pranimin e ndërsjelltë të studentëve fillon këtë vit

Marrëveshja që parasheh pranimin e studentëve në Universitet Publike në Shqipëri dhe anasjelltas pritet të fillojë këtë vit. Me ketë marrëveshje maturantët e Kosovës mund ti vazhdojnë studimet në Shqipëri dhe anasjelltas. Në një intervistë për Shqip.com, Zv. Ministri i Ministrisë së Arsimit, Dukagjin Pupovci ka folur rreth kësaj marrëveshje dhe implementimit të saj. Pupovci … Continued