Për më shumë dy orë po vazhdon intervistimi i dëshmitares

Po afrohen gati tri orë prej kur ka nisur intervistimi i dëshmitares së parë kundër krerëve të UÇK-së në Hagë. Por, që nga nisja e deri tash, seanca ka qenë e mbyllur, duke u dhënë asnjë detaj mbi dëshminë e dëshmitares. Ajo është është grua, dhe në nisje të seancës së sotme është shfaqur me … Continued

Reagon Klinaku pasi dëshmitarja e parë po flet në seancë private

Faton Klinaku nga OVL e UÇK-së është shprehur i pakënaqur me mënyrën se si dëshmitarja e parë po jep dëshminë e saj kundër ish-krerëve të UÇK-së në Gjykatën Speciale. Përderisa dëshmitarja po flet në seancë private, Klinakut kjo nuk i ka pëlqyer duke thënë se “pak po iu duket që iu ka fshehur fytyra e … Continued

Dëgjimi i dëshmitares po zhvillohet në seancë private

Ka nisur vazhdimi i gjykimit ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi, në të cilën do të dëgjohen dëshmitarët e prokurorisë. Në fazën e provave në këtë gjykim, personi i parë që ka nisur dëshminë është një grua. Por që kjo seancë kaloi në private. Gjykatësi, … Continued

Dëshmitarja e parë kundër ish-krerëve të UÇK-së është grua

Dëshmitarja e parë në seancën kundër ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është grua. Kështu e ka prezantuar gjykatësi i Gjykatës Speciale të Hagës. Ai i ka sqaruar dëshmitares së mbrojtur të gjitha procedurat e dëshmisë. “Ju nuk guxoni të flisni me askënd rreth dëshmisë tuaj. Nëse vjen dikush ju pyet ju lutem na tregoni”, ka … Continued

Fillon seanca e gjykimit ndaj katërshes së UÇK-së

Ka filluar gjykimi ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ku sot nis edhe zyrtarisht procesi i paraqitjes së provave nga Zyra e Prokurorisë Speciale, përkatësisht dëgjimi i dëshmitarëve. Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi po qëndrojnë në paraburgim në Hagë prej nëntorit të vitit 2020. Ata po akuzohen nga Zyra e … Continued