Zyrtari i mbrojtjës amerikane: Forcat ruse mund të marrin “qasje më agresive” ndaj Kievit

Është e mundur që rusët të mund të marrin një “qasje më agresive” në përpjekjet e tyre për të marrë kryeqytetin ukrainas të Kievit, sepse ata janë të frustruar që përparimi i tyre është ngadalësuar dhe ata janë përballur me rezistencë nga ukrainasit atje, një zyrtar i lartë i mbrojtjes amerikane. u tha gazetarëve të hënën, raporton CNN.

“Sigurisht, ata janë frustruar nga mungesa e përparimit të tyre në Kiev, dhe një nga gjërat që mund të rezultojë është një rivlerësim i taktikave të tyre dhe potenciali që ata të jenë më agresivë dhe më të hapur në të dyja përmasat. dhe shkallën e synimit të tyre ndaj Kievit,” tha zyrtari për CNN.

Zyrtari tha se ata “nuk e kanë parë” atë qasje më agresive “ende” nga rusët, por “zhgënjimet mund të çojnë në një qasje më agresive”.https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1

“Ne ende besojmë se Kievi është një objektiv për ta. Është e pamundur të spekulohet se si ata mund ose nuk mund të ndryshojnë planet e tyre në vazhdim”, tha zyrtari.

Forcat ruse po “përparojnë në terren dhe po përpiqen t’i afrohen Kievit”. Forcat ruse “qartësisht duan të rrethojnë Kievin nga shumë vende, jo vetëm nga veriu, por edhe të lëvizin rreth tij edhe nga jugu”, shtoi ai.

Ndër të tjera ai ka thënë gjithashtu se ukrainasit po bëjnë rezistencë të vazhdueshme, të qëndrueshme dhe të ashpër brenda dhe rreth Kievit.